Formålet med projektet er at understøtte landbrugsvirksomhedernes udviklingsmuligheder i forhold til at gå nye veje for at skabe vækst og forbedre konkurrenceevnen.
Dette gøres ved at demonstrere metoder og værktøjer målrettet rådgivning af landmænd, der ønsker at undersøge udviklingsmulighederne på deres bedrift.
I projektet demonstreres metoder og værktøjer indenfor blandt andet strategi- og forretningsudvikling, værditilvækst, tværfaglig rådgivning og rådgivningsmetoder til idéudvikling mv. med henblik på at afsøge og understøtte udviklingsmulighederne på udvalgte landbrugsvirksomheder, der ønsker at gå nye veje i forhold til at skabe vækst og forbedre det økonomiske resultat.
Udviklingsmulighederne demonstreres ud fra parametre som geografisk placering, produktionsform, produktionsanlæg, arealforhold, afsætning og økonomi mv. Målet er, at landmanden skaber sig overblik over og bliver i stand til at vurdere de mest optimale udviklingsveje for sin bedrift. I den forbindelse vil overvejelser om optimering af bedriften mod økologisk eller specialproduktion eller overgang fra deltids- til heltidsbedrift eller omvendt indgå i afsøgningen af udviklingsvejene.
Igennem demonstrationen af relevante metoder og værktøjer vil praksisser til kortlægning af landbrugsvirksomhedernes udviklingsmuligheder blive formidlet og afprøvet med henblik på at skabe opmærksomhed omkring det at søge nye veje til at skabe vækst og forbedre det økonomiske resultat.
Effekten af projektet vil være at sikre en individuelt tilrettelagt rådgivning om og afsøgning af udviklingsmulighederne for den enkelte landbrugsvirksomhed med fokus på at skabe bæredygtig vækst og forbedret konkurrenceevne indenfor rammerne af den enkelte bedrift.
Michael Andersen er konventionel mælkeproducent med 250 køer. Men han er også en af de landmænd, der sætter spørgsmålstegn ved fremtidens mælkeproduktion. For Michael vil gerne noget mere og noget anderledes.
Annonce i Landbrugsavisen med invitation til at deltage i webinaret den 26. februar 2016 og med opfordring til at tilmelde sig Løvens Hule I den 31. marts 2016.
Gårdbutik, kødautomat, emballagefrit salg eller deltagelse på messer? På gården Østerlykke har de så mange ideer, at det kan være en udfordring at vælge imellem.
En af dem, der har modet og lysten til at vise, hvordan dansk landbrug kan skabe vækst i fremtiden? Og som måske allerede er i gang eller står med en unik idé, men er i tvivl om næste skridt. Så læs her, hvad du skal gøre!
Seks nytænkende landmænd kæmpede om dommernes gunst i ”Løvens Hule”, hvor de skulle præsentere deres forretningsideer og koncepter til, hvordan man kan gå nye veje for at skabe vækst i landbruget.
En der har modet og lysten til at vise, hvordan dansk landbrug kan skabe vækst i fremtiden? Og som måske allerede er i gang eller står med en unik idé, men er i tvivl om næste skridt. Så læs her, hvad du skal gøre!
Program for Kick off møde "tank op og læg ruten mod bvækst" tirsdag d. 5. april 2016. Alle, der udfylder tilmeldingsskemaet til Løvens hule, er inviteret med til kickoffmødet.
Der er afholdt en række arrangementer i efteråret, hvor landmænd har kunnet høre om projektet, få viden om, hvad de selv kan gøre og få erfaringer fra caselandmændene.
Program for Løvens Hule I torsdag d. 31. marts 2016. Seks landmænd kommer for fire løver. Løverne vurdere landmændens ideér om forretning og vækst. Og kan tildele op til 45.000 kr til købe fa rådgivning.
Vær med den 5. december, når de innovative landmænd igen møder op foran løverne. De skal fortælle, hvor langt de er i processen, og hvad de har brugt pengene, de fik af løverne, til.
I projekt ”Nye bæredygtige veje til at skabe vækst i landbruget” fik landmand Marije Jacobsen brug for at vide mere om de minimis støtte, da hun søgte LAG-midler. På den baggrund er følgende råd-givningsnotat udarbejdet til hende.
Seks landmænd deltager i forløbet ”Veje til vækst”, hvor de skal vise andre landmænd, hvordan de ved at gå nye veje kan skabe vækst i deres landbrugsvirksomheder.
Skattechef Anett Skov Marcussen holdt et oplæg ved Deltidslandsmødet den 15. september 2016 på Koldkærgård med det formål at give de tilstedeværende deltidslandmænd et kompetenceløft indenfor skatteområdet i forhold til det at drive deltidslandbrug.
Her kan du som pdf-fil se opslag, foto og video på Veje til vækst og få indsigt i aktiviterne i projektet samt andre aktiviteter og initiativer hos andre landmænd, når der skal findes nye veje til at skabe vækst i landbruget
Her kan du via opslag, foto og videoer få indsigt i den proces, som ligger bag arbejdet med at få produceret og afsat hømælk til restauranter og osteproduktion
Program for Løvens Hule II, der afholdes den 5. december 2016. Her skal de fem caselandmænd foran panelet af løver igen og præsentere, hvordan det er gået med deres forretningsideer
Projektet ”Nye bæredygtige veje til at skabe vækst i landbruget” har formidlet de forskellige steps i forløbet på seges.dk under siden ”Veje til vækst”.
Der er hjælp at hente, hvis man som landmand ønsker at gå nye, alternative veje end traditionel landbrugsproduktion. Sjællandsk landmand og hans rådgiver fortæller, hvordan de har samarbejdet om alternativt mælke-projekt.
Kick off-seminar sætter gang i seks landmænds deltagelse i forløbet ”Veje til vækst”. Her skal de gå nye veje for at forbedre konkurrenceevnen i deres virksomhed og vise andre landmænd, hvordan det at gå nye veje kan skabe vækst i landbruget.
Over et halvt år er gået siden seks nytænkende landmænd deltog i Løvens Hule I, hvor de præsenterede deres idéer til, hvordan man kan skabe vækst i landbruget på en ny måde. Seks er sidenhen blevet til fem. Se her, hvad de har fået ud af at deltage.
Kløerne var hvæssede, og løverne var klar til at høre, hvordan det er gået de fem landmænd i ”Veje til vækst”, da Løvens Hule II løb af stablen den 5. december. Her fortalte landmændene, hvordan de har brugt de penge, som løverne gav dem i Løvens Hule I.
Informationen i videoen er grundlaget for afsnit 3 "Proces", afsnit 4 "Ide og udvikling" og afsnit 5 "Implementering og drift" i eksemplet på et udfyldt tilmeldingsskema til Løvens Hule.
Vil du gerne have et overblik over den viden og de værktøjer, du kan have glæde af, når du vil udvikle din forretning, eller når du vil skabe vækst på dit landbrug?
Kunne du tænke dig at møde landmænd, der et gået nye veje for at skabe vækst? Så kom med, når mælkeproducent Marije Jacobsen og planteavler Jens Erik Pust holder åbent hus d. 9. november.